MDF Nedir?

MDF; termomekanik olarak odun veya diğer lignoselüozik hammaddelerden elde edilen liflerin, sentetik yapıştırıcı ilavesiyle belirli bir rutubet derecesine kadar kurutulduktan sonra oluşturulan levha taslağının sıcaklık ve basınç altında preslenmesiyle elde edilen bir üründür.
MDF’nin her noktasında liflerin eşit dağılması ve çok yoğun bulunuşu levhanın her iki yüzünün olduğu kadar, kenarlarının da makinayla herhangi bir kırılma olmaksızın ya da malzeme parçacıkları arasında boşluklar ortaya çıkmaksızın işlenmesine imkan sağlamaktadır. MDF bu sayede masa tablaları, kapı panelleri, kenarları pahalı veya profil yüzeyli çekmece alınları gibi parçaların üretilmesinde başarıyla kullanılabilmektedir. Son derece düzgün ve homojen bir yüzeye sahip olan MDF gerek boyamada, gerekse dekoratif folyo, PVC veya ahşap kaplamada çok iyi bir taban oluşturur.

Düzgün kalınlığı, makina ile işlenmeye elverişli olması ve sağlamlığı, MDF’nin çekmece yanları, ayna çerçeveleri ve pervazlar gibi uygulamalar icin masif ahşaba alternatif olarak kullanılabilmesine olanak sağlar.
MDF Çeşitleri
İnce MDF
Kalın MDF
Rutubete Dayanıklı
Yangına Dayanıklı
Mobilya Yapımında
Kullanım yerine göre: İnce MDF (1,8-3 mm kalınlıkta), kalın MDF, rutubete dayanıklı, açıkta kullanılan, yangına dayanıklı ve mobilya yapımında kullanılanlar olarak sınıflandırılabilir.

Özgül ağırlıklarına göre: Hafif lif levhalar(yumuşak), orta sert lif levhalar ve sert lif levhalar
MDF Üretimi ve Teknik Özellikleri için Tıklayın